Biltreff med Volvo

Nordmenn elsker biler. Klassiske, gamle biler eller nymotens sportsbiler. Fine prototyper og ekstremt dyre luksusbiler. Truck, pickup, offroad eller busser – finnes det, vil vi ha det. Ikke bare skal vi ha det, forresten – vi skal også skru og fikse på det til det ugjenkjennelige. Med en slik interesse for biler er det ikke rart vi har så mange subkulturer her i landet som har bil som midtpunkt.

Volvoer har en spesiell plass i hjertet vårt. Vi har kjøpt Volvo helt siden de aller første bilene begynte å rulle ut av fabrikkene i Sverige. For dagens ungdom er Volvo fortsatt en viktig del av hverdagen. Det er kun bortskjemte unger i storbyene som får fine biler til 18-årsdagen. På landet får man spare opp til en gammel Volvo først. Denne skal deretter skrus og mekkes på så mye som mulig, slik at man blir kjent med mekanikken og innmaten til bilene. Når man først har gjort seg kjent med bilen og forstått hva som får den til rulle, kan man begynne å tenke på en nyere bil. Problemet der er at mange ungdommer ikke vil ha en nyere bil når de først har fått skrudd på Volvoen sin såpass mye. Bilen blir til en del av familien – man vil vel ikke bytte en onkel mot en yngre mann, fordi den yngre kanskje forstår deg bedre?

Gatebil.no holder biltreff hvert eneste år der slike ungdommer får vist frem sine skapninger, sin familie. Hovedtreffet holder alltid til i Rudskogen og tusenvis av mennesker tar turen hvert år for å få nye ideer og dele sin kunnskap med andre. Det avholdes også Dragrace på Gardermoen fra tid til annen, samt årlig A-Bombers treff, der gamle klassikere får kost seg i stjernelyset mens glade tilskuere titter fra sidelinjene. Gatebil On Ice er et annet morsomt treff der man får se heftige biler i alle varianter cruise ut på isbaner og sprute snø til alle kanter.