Formel 1 – kongen av bilsporter

Helt siden oppstarten har Formel 1 vært «kremen av kremen» når det gjelder bilrace. Det har ikke forandret seg, selv om utvalget og variasjonen innen motorsport i dag er uendelig mye større enn for bare noen få år siden. Og selv om årets Formel 1 sesong er den første med helt nye regler for produsenter og et helt nytt motorsystem, som inkluderer en delvis hybridløsning, er fortsatt spenningen og glamouren en viktig del av denne motorsportens førstedivisjon.

De nye innovasjonene skal være med på å redusere forbruk av drivstoff, dempe støynivået og i det hele tatt gjøre Formel 1 sporten litt mer «miljøvennlig». Nyvinningene har fått blandet mottagelse, blant annet er det flere som synes det er litt stusselig med lavere støynivå når nettopp det er noe av det som er med på å gi en tilskuer følelsen av fart og spenning når man ser på et Formel 1 race, akkurat som i mange andre motorsport grener.

Mercedes har vært de som har implementert de nye regelendringene med suverent størst suksess, og deres to førere, Lewis Hamilton og Nico Rosberg har hatt eventyrlig medgang i årets sesong. Nico Rosberg ligger for tiden på samlet førsteplass og Hamilton følger bare seksten poeng bak, etter tretten av i alt nitten race unnagjort så langt.

Foreløpig siste race gikk av stabelen i Italia den 5. til 7. september, og før løpet hadde Hamilton de laveste oddsene, hvis man sjekket bettingsider. Før det kommende løpet i Singapore til helgen er det helt like odds på Rosberg og Hamilton når det kommer til hvem som kommer til å vinne sammenlagt i år. Oddsen er bare på 1,90 for begge, med australske Daniel Ricciardo på tredjeplass med odds på hele 51! Ricciardo er den eneste andre føreren som har klart å nå opp på første plass i noen av løpene i år.

For å vise hvor overlegent Mercedes har vært i år, er de blant annet tatt helt ut av oddsen for Constructor Championship, og i løpet av de første ni racene holdt Hamilton og Rosberg de to øverste plassene mellom seg i så godt som alle race der de begge startet!