Bilutstillinger

Biler har fascinert mennesker verden rundt siden de første begynte å komme på markedet. Så fort konkurransen var stor nok, begynte bilutstillingene å dukke opp verden rundt.

Hit kunne man ta turen om man var på utkikk etter en ny bil, eller om man rett og slett ville følge med på nyhetene i bilverdenen. Det var nettopp på en bilutstilling i Berlin folk fikk beskue den aller første Volkswagen, noen få år før den store krigen brøt ut.

På vårt egne kontinent er Paris Motor Show det absolutt beste man kan ta del av. Bilutstillingen er blant verdens største og regnes som et innblikk i fremtidens Europa. Det er nettopp her man får se Volvos nyeste konsepter, med økologiske biler fullstapper med teknologiske dingser og dangser. Kanskje får man gjettet til seg den neste Volvoen som vil stikke av med en premie under LeMans – da kan man satse noen kroner og tjene penger på sin viten! Utstillingen holdes annerhvert år, noe som er ganske vanlig.

Vil man titte på luksus tar man gjerne turen til Dubai International Motor Show, som også går av stabelen annerhvert år. Det spesielle her er at utstillingen holdes i de varme Arabiske Emiratene. Siden de rike araberne alltid ser etter nye måter å sløse penger på, kommer kun de mest luksuriøse merkene hit, med vanvittige sportsbiler og de nyeste prototypene til utstilling. Auto Shanghai er en annen utstilling som viser oss et lite dugg av fremtidstanker. Kina er snart verdens største økonomi og deres produserte varer blir spredt rundt i verden som varmt hvetebrød. På den største kinesiske bilutstillingen kan man finne billige underverk som mest sannsynlig aldri vil komme til norske butikker. Det er viktig å også nevne verdens største bilutstilling.

Sist, men langt ifra minst, er den gigantiske bilutstillingen i Detroit som har blitt holdt hvert eneste år så langt tilbake man kan huske. Med titusener av besøkende er dette også verdens mest populære bilutstilling – hele verdens bilprodusenter farter til den blakke byen Detroit for å stille ut sine beste doninger i North American International Auto Show.