Volvo Ocean Race

Volvo er ikke som andre biler. Ei heller er Volvo et selskap helt som alle andre. Siden Volvo er så spesielt, så jordnært og samtidig innovativt, har diverse konkurranser med Volvo som midtpunkt blitt avholdt i mange år.

Hvert tredje år avholder Volvo en global konkurranse som millioner av tilskuere følger med på. Denne heter Volvo Ocean Race og er den ultimate testen for de som tror de kan noe om båter. Her kan du slå deg løs. Hiv deg på flommen av nyheter som strømmen inn fra alle kanter så fort båtene har satt av sted og velg deg en favoritt. Det er mye som skal til for å vinne verdens hardeste båtkonkurranse, men om du er flink nok på å analysere alle faktorer kan du vinne store summer på oddsen. Disse finner du på bettingsidene som for eksempel Betsafe når konkurransen går av stabelen i oktober i år.

Seks skip setter av gåre med elleve mann om bord. Ni måneder senere skal de ha krysset alle verdens hav og farlige kyster. Over sytti tusen kilometer blir tilbakelagt, med temperaturer fra +40 enkelte steder til minusgrader på de kaldeste strekningene. Volvo Ocean Race går jorden rundt – hver eneste båtfrelste menneske der ute ønsker seg å kunne fullføre en slik tur, men det er ikke for alle. Kun de mest hardbarka klarer å fullføre, man skal helst ha seilet i mange år før man tør å begi seg ut på et slikt eventyr. Millionærer sponsrer team med gigantiske summer for moro skyld, noe som gjør Volvo Ocean Race til en meget spesiell begivenhet. De eventuelle vinnerne får gigantiske kontrakter, de får publisitet så det rekker og hele verdens båtelskere retter øynene mot dem.

Blant hele verdens konkurranser for Volvo er det nettopp Volvo Ocean Race som skiller seg ut. Det går faktisk ikke an å sammenligne denne med noe annet. Bilracet Paris-Dakar er det nærmeste man kommer, men noen tusen kilometer er så mye mindre enn en jordomseiling at det ikke går å putte disse i samme bås.