Polestar Racing

Har man en spesiell interesse for biler, holder det ikke med å kjøpe en fin doning. Man skal helst legge litt tid på å style den opp, optimere den så mye som mulig. Slik får man en fullkommen opplevelse bak rattet.

Volvo har et eget team som holder på med utbygging og styling av biler. Her får biler en komplett overhaling med nye motorer, turbo, bedre aerodynamikk og interiør. Slikt arbeid er noe av det kuleste en bilmekaniker kan foreta seg. Når man i tillegg lar ferdig stylede biler kjøre om kapp i internasjonale konkurranser, får man en spesiell følelse av stolthet for arbeidet sitt.

Volvos egne team heter Polestar Racing og er basert i Gøteborg, kun et par timers kjøring fra Oslo. De har egne sjåfører som tar bilene med på diverse race, som for eksempel Scandinavian Touring Championship. Volvos team har vunnet den prestisjefulle konkurransen flere ganger med sine råe biler, derfor er de en soleklar favoritt når oddsen endelig blir lagt opp på nettet . Tusenvis av mennesker elsker å sette veddemål på sine favorittbiler.

Det heftigste med slike konkurranser er at tilskuerne ofte har lignende biler stående hjemme i garasjen, dog kanskje ikke fullt så stylede. Dermed får man sett med egne øyne hvor raskt og smidig deres biler kan kjøre med riktige dekk og optimert motor. Her får man se alle mulige Volvoer, Volkswager, Chevrolet og andre merker kjøre om kapp på meget spennende baner. I motsetning til Formula 1, der bilene absolutt ikke kan bli brukt til noe annet enn nettopp denne typen racing, består Touring Championship av vanlige gatebiler som har blitt skrudd og fikser på av de aller beste mekanikerne der ute. Dermed bys man på endeløs underholdning og et innblikk i mekanikernes verden. Dette er bilstyling i sin aller kuleste form. Dette er styling som den er ment å være – det holder nemlig ikke med å sette på et luftfilter og male bilen rosa for å vinne.