Få kroppen i orden før den lange kjøreturen

Enten du tilbringer timer bak rattet i bilen eller på motorsykkelen, tar det på kroppen. Du kan bli stiv og støl i både bein, rygg og nakke, noe som er en god grunn til å forberede kroppen godt før du legger ut på en lenger kjøretur.

Fysisk aktivitet er nøkkelen

Å sitte stille for lenge er ikke bra for kroppen. Enten dette er på jobb eller i forbindelse med hobby, er det viktig å bevege på seg. Gå turer i skog og mark, start med enkel styrketrening og bruk kroppen aktivt i hverdagen. Velg trapper fremfor heisen, og hvis du kan, hvorfor ikke ta sykkelen til jobb? Jo mer du bruker kroppen, dess sterkere og bedre blir den.

Behandling av skade

Har du vært utsatt for en ulykke eller vært uheldig på trening, er det viktig med behandling. For å komme i form og kunne sitte timer bak rattet, vil fysioterapi og kiropraktor være gode alternativer. Disse kan hjelpe med å finne årsaken til skaden, forbygge og gi deg veiledning og behandling slik at du blir klar i tide til den store kjøreturen. Finn din hjelp på nettet for å komme i form og bli klar til mange timer i bilen.